fredag 4 mars 2016

Tredje dagen i Colombo

Dagen har varit varm. Den varmaste hittills. Vilket innebär 35 grader plus i skuggan. Ett lätt dis ligger över Colombo och hettan dallrar över taken. Hela dagen har gått åt till möten. Först med Myright på deras kontor några km bort i en annan del av staden.

Det var bra att se stadens förvandling från höghus till mer låga hus tätt tätt intill varandra. Skolorna i Colombo hade en tävling i idrott mellan varandra och här och var såg vi skaror av prydliga elever i sina vita skoluniformer där slipsen avslöjar vilken skola du går på. De olika skolornas flaggor vajade stolt i luften. Det var lätt att tro att ju större flagga desto stoltare skola.

Ju närmare myrights kontor vi kom desto fler motorcyklar och vepor fanns det. I innerstaden är biltrafiken tät och tuk tuk trafiken ännu tätare.

Väl på Myright så fick vi en genomgång kring vad som händer med alla de projekt som myright har på Sri Lanka. (läs mer på www.myright.se) Vi gick igenom resten av tiden här och de olika mötena vi ska på. Åt lunch och åkte sedan vidare till slfrd.

Slfrd är en nationell organisation på Sri Lanka som dels arbetar för rättigheter för personer med funktionsnedsättning på ett nationellt plan. De har också en egen fabrik där de gör hjälpmedel av olika slag. Rullstolar, cyklar och gånghjälpmedel till bland annat barn. De har även en idrottsförening med flera olika idrotter. Självklart så har de även tagit fram en idrottsrullstol.

Förhållandena är med svenska mått väldigt spartanska. Det känns gammalmodigt med våra ögon. Men flera av personerna som arbetade där var noga att påpeka att vi kan inte bygga stolar och hjälpmedel för EU förhållanden utan vi gör saker som håller över tid för Sri Lankas miljö. En mycket god synpunkt tycker jag.

Jag tog bilder på några av hjälpmedlen men de blev inte så bra pga ljusförhållandena. Men bild kommer i nästa inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar